Bemutatkozik a bölcsődénk

"Az én bölcsődém a legszebb a világon, nincs is neki párja hetedhét határon.
Az én bölcsődémbe reggel, ha bemegyek, tárt karokkal várnak gondozóim és gyerekek.
Tündérkert Bölcsőde karjait kitárva a gyermekeket mindig szeretettel várja!"

 
A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás része, a családban nevelkedő 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését biztosító intézmény.
A Kunszigeti Tündérkert Bölcsőde 28 férőhelyes és 2 csoporttal , Csigabiga és Méhecske működik.
 
Alapelvek, melyekkel dolgozunk: gondozás-és nevelés egysége, egyéni bánásmód, állandóság, aktivitás-önállóság támogatása, pozitívumok, rendszeresség és fokozatosság. Ezek mind olyan alapelvek, melyek központjába a kisgyermek áll, ezek segítik munkánkat és ezek segítségével találjuk meg a közös hangot, az arany középutat a kisgyermekkel. A kisgyermeknevelői munka rengeteg figyelmet, odaadást, szeretetet igényel, de ez az egyik leghálásabb feladat a világon!

A kisgyermekeket 5 fő szakképzett kisgyermeknevelő várja és 1 fő bölcsődei dajka.
A bölcsődébe érkezéskor minden kisgyermek jelet kap és egy jellel ellátott szekrényt, amibe bepakolhatnak a szülők. A bölcsődei felvételnek nem alapfeltétele, hogy dolgozzon az anya, ha tanul, szociálisan rászorult, gyermekorvos-védőnői javaslattal rendelkezik, GYED extra mellett, szülő egyedül neveli gyermekét akkor is igénybe veheti a bölcsőde szolgáltatásait, ha van üres férőhely.
A bölcsőde akadálymentesített, csoportszobáink a gyermekek igényeinek megfelelően vannak berendezve, a bútorok az ő magasságuknak megfelelő méretűek, a játékkészlet a korcsoportjuknak előírt. Egy csoportban két kisgyermeknevelő dolgozik, a két csoportban szükség szerint van jelen a bölcsődei dajka. A bölcsődevezető is mindkét csoportban jelen van, továbbá helyettesítési feladatokat is ellát. A csoportszobák évszak szerinti dekorálását a kisgyermeknevelők végzik évszaknak és ünnepkörnek megfelelően.
A beszoktatási időszakot követően a hetirendben feltüntetettek szerint alkotnak is a kisgyermekek, melyek szintén a csoportszobát díszítik. Igyekszünk gyermekbarát, nyugodt légkört biztosítani a beíratott kisgyermekek számára.
A bölcsőde udvarára több kijárat is adott. Az időjárástól függően, amikor csak tehetjük, kimegyünk az udvarra és ott folytatódik a kötetlen játék. Az udvarnak van füves és gumiőrleménnyel fedett része is. Az udvaron is sokszínű játéktevékenységet biztosítunk a kisgyermekeknek: futóbicikli, műanyag kismotor, labda, házikó, rugós játékok és csúszda áll a rendelkezésükre. Az udvaron található még homokozó is, valamint a nyári időszakban párakapu és árnyékolók teszik kellemesebbé a kint töltött időszakot.
 
Rajzolás papírra